De afgelopen dagen kwam er veel op mij af. De blogs over mijn jeugd maakte veel los bij mijzelf en anderen. Hartverwarmend en confronterend. Want wat ik al mijn hele leven met mij mee draag heb ik met het naar buiten brengen ook deel laten uitmaken van het leven van anderen. Het staat online. Openbaar. En daarmee voor iedereen die het wil binnen handbereik. Die gewaarwording is zoals het moet zijn. Vroeger zou ik mij druk maken over wat anderen er van zouden vinden. En dan met name de negatieve reacties en de kritieken. Nu niet. De hobby analisten en ‘ogen’ mogen gerust hun gang gaan. Het zijn mijn verhalen. Door mij beleefd, jarenlang vastgehouden in mijn hart, hoofd en hele lijf. En met het verstrijken van de tijd wakkerde een zachte wind aan tot een storm die leidde tot een golf van opgekropte beleving die er uit moet. Alsof ik een deur open in een immens hotel en in plaats van één kamer vliegen alle kamers open! In mij schuilen heel veel verhalen. Het tolt er soms van in mijn hoofd. Ik ervaar ze en moet ze een klank geven door ze uit te schrijven. Wat jarenlang verstopt werd breekt zich nu een weg naar buiten. En het blijft maar komen. Het hek is van de dam en ik kan het niet meer stoppen. Wat jarenlang opgesloten zat in mijn binnenste komt er nu uit. Voor mij is het een zwaar bevochten vrijheid die ik omarm. En ondanks dat ik niet weet waar het toe zal leiden ga ik door. Ik ben de angst voor het verdriet aan het laten binnen komen. Laat maar komen. Ik moet er door heen. Er is geen ‘ja maar’ meer. Vroeger deed ik dat. Ik vocht en beet van mij af. Beter bijten dan gebeten worden. Geen ontwijken of verdedigingsmechanisme. Geen aangeleerd gedrag meer om mij staande te houden, gezien, geaccepteerd en getolereerd te worden. Geen aannames meer over verondersteld sociaal wenselijk gedrag, het behagen van anderen, niet uit de toon willen vallen. Geen angst meer voor een ontstemde autoriteit, werkgever, buurman, bekende of ‘vriend’ waardoor ik niet meer bij een groep hoor waar ik denk bij te moeten horen omdat ik anders denk alleen te staan. De pijn die al die slechte ervaringen heeft veroorzaakt ketende mij veel te lang. En dat wil ik niet meer!

Voor mij werkt het goed om mijn gedachten en gevoelens te uiten en te delen. Mijn integriteit is anderen deelgenoot uit te laten maken van wat er in mij omgaat en dat zij mijn leven respecteren in plaats van veroordelen. Verbinding te vinden vanuit acceptatie en compassie. Dan ben je welkom in mijn leven!

1 comment

 1. Hey Cor
  Waauw goed omschreven

  Volgens mij fiets je het eruit

  Pffff man

  Ik weet dat ik nze zoon herhaaldelijk iemand zocht binnen zijn kunnen om er over te praten
  Tot aan bijeenkomsten van bijbelstudi’s die hem de weg gaf hoe hij die sores moest aanpakken

  Praten met zijn moeder …zijn Zus nachten ……..zijn vader die hem verhuisde …overal weer ophaalde
  Als hij het effe niet trok ……
  Wij als ouder leefde dan ooket het gezicht maar onz twee allerliefste

  De Vasteloavend was voor ons een creatieve zorgeloos ook weer niet
  Toch genoten we in het stadje van plezeer een overnachting erbij. Op de naatte Raaf …we we waren er even van weg ……en wisten dat een van onze kids met Vasteloavend …

  Alleen was alleen naar huis en er niet echt bij hoorde … …..toch pakte hij zijn weg maar onbegrip ….voor ons als gezin….
  Hij maakte zijn eigen weg ….om het aan te kunnen en heeft in onze ogen een standbeeld verdiend

  Met ons loslaten van

  Veel verdriet hebben we gehad

  Maar ook heel veel lol samen
  Zo zei Guus vaak zaten we maar op een onbewoond eiland
  Mensen zijn vals ………….

  Ik zie nu hoe sterk hij eruit is gekomen …het woordt vrienden is voor hem dan ook gelukkig niet echt meer een must
  Aansluiting heeft meer voldoening

  Hoe ik lees wat jij schrijft …ga ik er toch wel vanuit dat je in de loop der jaren ..toch wel met goede professionele mensen je hebt kunnen uiten

  En die fiets nogmaals …….je fiets het eruit

  ….ik ga ophouden het maakt ook los in de zin van ..hmm ik begrijp dat dit bij jou eruit moet

  Laat gaan ..sjrief op

  Dalek …….is het kloar …..

  Fijne daag …en de zon is daer weer
  Groeten aan Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*