Zondag’s vertrokken we om kwart voor drie met Hendrik en het Kippetje. Ons huisje op wielen de komende drie weken. Het loopt lekker met de caravan en we kachelen goed door. Onze eerste stop is in Prüm. Een doorgangscamping. Oude man en vrouw als eigenaren. Heel ontspannen en vriendelijk. Niet onze camping. Vieze jaarplekken en te klef om langer dan één nacht te blijven. Twee gedeelten en op het achterste gedeelte van de camping gingen we staan. Werkten een drie gangen menu weg. Een friet, grote salat en een curryworst. Lekker man. Dikke buik gevreten en alles op! Met een halve liter alcoholvrij weissbier. En dan. Beurs kwijt. Dikke stress op de eerste dag! Op en neer de camping gelopen. Nagevraagd. Niets! Ligt ie in de caravan achter een kussen in de kleine zit. Daar neergegooid toen ik ging schransen. Pffff!! We lachen. We mopperden ook omdat we het allebei spannend vinden om samen met de caravan weg te gaan. De eerste dag zit er op.

Het opzetten en rijden ging goed. Luifel in de zak gelaten. Daags erna doorgereden. Bestemming zuiden. Geen stad of camping als doel. Richting Trier.

In Trier is niets om te kamperen. Ter plekke gestopt bij een jeugd vakantieverblijf aan de rand van de stad. Kaarten, campinggids, internet. Gevonden. Girtenmuhle in Losheim. Een uurtje rijden.

Al die tijd lekker binnen door. Geen autobahn. Alleen B wegen.

De camping is van vijf jongens uit Amsterdam die een alternatieve levensstijl zoeken en hier vonden. Te druk met zichzelf en het alternatief willen zijn. Drie nachten gebleven. Mooie plek tussen de hoge sparren. De luifel opgezet. Prachtig ding! Past perfect. We zijn als kinderen zo blij 🙂  Tweede dag. Ik gaan wielrennen in de ‘gegend’. Een rit van 90 kilometer en 1300 hoogtemeters. Het Saarland kan prachtig zijn. Bekende stukken omdat we er met de Cycling Ambassadors West Brabant ook al eens door deze streek zijn gereden. Ik fietss langs de Saar, over doorgaande wegen en heuvels die alleen voor tractors, boswachters en fietsers zijn bestemd. Zie sporen in de berm van wroetende wilde zwijnen, rij over gravel en kiezelwegen, over glooiende wegen, velden vol droog gras en goudgeel koren. Klimmetjes zijn kort. Van 3 tot 22%. Kom voldaan terug. Eindelijk weer gefietst.

El is wezen wandelen en heeft tien kilometer afgelegd. Ze heeft erg genoten maar miste mij tijdens het wandelen en wil mee fietsen. Het Lammsbier smaakt goed. Donker Hefeweissbier uit Bayern.

Nog een dag en dan gaan we. Eerst naar Trier. Dagtrip.